Vec kot mala malca.

MalMal

Blog.

Večerja za 1 euro

Ljudje mi pogosto potarnajo, da jih hiter tempo, s katerim se vrti svet, v katerem živimo, prisili v nezdravo prehranjevanje ali kupovanje predelane hrane ali celo že pripravljenih obrokov, obiske restavracij s hitro prehrano ipd. Taka hrana v večini primerov vsebuje kupe škroba, sladkorja in soli ter je pogosto daleč od okusnega.

Sam se s takim načinom prehranjevanja nikakor ne morem strinjati. Prepričan sem namreč, da je za naše počutje, produktivnost, pa tudi izgled pomembno, kaj dajemo vase in da se da iz osnovnih sestavin pripraviti okusne, hitre in zanimive obroke - ki pa so lahko tudi zares poceni. V tej seriji receptov bom odkrival ideje za super večerje, ki na porcijo stanejo 1 euro ali manj.

Solata

Bučna krema, solata in špeh

Za pest velik kos buče drobno narežeš, skuhaš do mehkega v malo vode, dodaš kocko masla, sol in poper in zmiksaš v kremo s paličnim mešalnikom.

Solato začiniš s soljo, poprom, kisom in bučnim oljem in jo naložiš na bučno kremo, preko solate pa potreseš nekaj drobno narezanih rezin hrustljave slanine ali pršuta.

Solata bo še boljša, če ji dodaš tudi malo ocvrte čebule, namesto običajnega kisa pa uporabiš kaj posebnega, npr. Skisanc.

Vegi

Ohrovt in buča

Enostavno jesensko kosilo iz sestavin, ki jih v svoji shrambi najde praktično vsakdo in od katerega se dobro naješ, a hkrati ostaneš dovolj lahek za aktivno nadaljevanje dneva.

Recept

Zdrav prigrizek

Sendvič z orehi in avokadom

Sendvič iz polnozrnatega kruha z orehi, ki ga še bolj polnega naredijo dodatni orehi in avokado, svežega pa mlada špinača in kislo jabolko.

Recept