Vec kot mala malca.

MalMal

Sveze, lokalno, sezonsko.

Odkrijte meni

Kar sledi, je nekaj vzorčnih menijev, predlogov. Meniji sledijo načelu 'sveže, lokalno, sezonsko'. Lahko so ribji, mesni ali vegi. Ker so želje in okusi različni, jih lahko prilagodimo in se s tem izognemo tudi težavam zaradi morebitnih alergij. Če imate željo raziskovati določeno sestavino, lahko meni sestavimo tudi povsem od začetka.

Vedno se o meniju vnaprej dogovorimo. Za celotno omizje (do 10 oseb) se pripravi enak meni. Okvirna cena za 5 hodov, ki jih pospremimo še z nekaj vina ali gin tonicom je 60 eurov na osebo.

Kako izgleda

MalMal fingerfood

grah, mascarpone, meta

ajda, korenje, tartufi

berivka, brie, hruška, orehi, kisana čebula

mlada špinača, pesto iz bazililke, mozarella, mandlji

korenje, losos, kisla smetana, drobnjak, kapucinke

Junij, 2020

.

MalMal pomlad

ajdov hrustek, domača skuta s koprivami, ajdove kokice

lešnikova krema, ožgani lešniki, suho pečen špargelj, dim

rdeča pesa, losos, kisla smetana

tunin tataki, kisel riž, pečena cvetača, limona

goveja lička, gomoljna in stebelna zelena, peteršilj, pehtran

4 tedne zorjen steak, krompir, ohrovt

jagode, mandlji, vanilija, bezeg, meta

Maj, 2020

.

MalMal februar

sirova krema, prah iz jurčkov, ajdove kokice

tartar iz tune in avokada, limonina majoneza, granatno jabolko

rdeča pesa, losos, kisla smetana

rdeča rižota, katsobushi, limona, kapucinke

zelje, dimljena postrv, šampinjoni, sončnična semena

4 tedne zorjen steak, krompir, ohrovt

jabolko, cointreau, mousse iz bele čokolade, karamela

Februar, 2020

.

MalMal meso

ajdov kruh z orehi, dimljeno maslo, čebulni pepel in rdeči poper

tatarski biftek iz starane govedine, kisla smetana, sušene gobe in redkvice

carpaccio, kisana čebula, zažgana čebula in čebulna marmelada, parmezan v različnih teksturah, zeleni paradižnik, olivno olje belica

bučna juha, kisana buča, pečena buča, bučna semena, robiola, bresaola, rjavo maslo, žajbelj, limonina lupina, limonino olje

goveja lička, pršut, krema iz zelene, pečena zelena, olje iz peteršilja in pehtrana, peteršilj, pehtran

staran pljučni file, pečeno korenje, omaka z rdečim vinom, reducirana rdeča pesa

v maslu pečena viljamovka, krema iz buče in mascarponeja, vanilijev sladoled, crumble, karamela

Oktober, 2019

.

MalMal september

rižev čips, sušena pesa, pesin sirup

pečena viljamovka, kisana viljamovka, pire iz viljamovke, pečena zelena, krema iz pečene viljamovke in zelene, maline, malinov kis, mleti orehi, parmezanov hrustek, mizuna

metin jogurt, sveža kumara, sirup iz kumar, losos, lososove ikre, kisana rdeča čebula, peteršiljevo olje, listi koromača, koper, cvetovi melise

bučna juha, pečena buča, kisana buča, robiola, bresaola, rjavo maslo, žajbelj, bučna semena, limonina lupina, limonino olje, kislica

goveja lička, mesna omaka, v vinu in maslu kuhana koruza, sveži, suhi in kandirani paradižniki, peteršilj, kapucinke

slive, krema iz sladke gorgonzole, ricotte in vanilije, drobljeni keksi, omaka iz breskev, karamela, sušeno jagodičevje, marelice in vanilija, meta

September, 2019

.

MalMal ne-navadno

Suši ne suši: rižev čips, prah iz alg, wasabi prah, omaka iz riževega kisa in soje.

Pesa ne pesa: karamelizirana pesa, 98% pomaranča, losos, feta, meta, kis iz malin, pomarančno olje, koromačevi listi, kalčki rdeče pese.

Tatarc ne tatarc: tuna, lubenica, kumara x3, sok kumar in limete, limonino olje, rdeči poper, kapucinke, mizuna, kislica.

Solata ne solata: koromač, kraljevi rakci, dressing iz pomaranče, omaka iz celih pomaranč, koščki pomaranč, kandirana limona, mandlji, pomarančno olje, peteršiljevo olje, mikrokreša.

Dunajc ne dunajc: lička grdobine, krema iz zelene, kisana stebelna zelena, kisana gomoljna zelena, kisana pesa - rdeča in zlata, kumare, majoneza - dim, majoneza - citrusi, majoneza - pesa, sirup iz kumar.

Glavna ne glavna: tuna, koruza, maslo in vino, kandirani paradižniki, sušeni paradižniki, pesto iz paradižnikov, sveži paradižniki, koruzni listi.

Sladica ne sladica: v kokosovem olju in amarettu pečena breskev, omaka iz breskev, krema iz ricotte, suho jagodičevje, marelice in vanilija, amaretti, meta.

Konec ne konec: mousse, macerirane jagode, gozdna jagoda, koščki temne čokolade, kandirana pomaranča, kardamom.

Gin ne navaden gin: Hendricks gin, Thomas Henry tonic, sveže jagode, macerirane jagode, kandirana pomaranča, sveža pomaranča, sirup iz kumar, kardamom, meta.

Avgust, 2019

.

MalMal poletje

Pesa, najprej pečena in potem še v kozarcu dimljena z vejico rožmarina, feta, čebulni pepel, pesini kalčki in dimljeno olivno olje

Grah, grahova krema, grahovi kalčki, mascarpone, meta in olivno olje z limono

Koromač in kumara, marinirana v pomarančnem in limoninem soku, mlad pecorino, krema iz pomaranč, koščki pomaranč, olivno olje s pomarančo, mandlji

V olivnem olju počasi kuhana kurja bedra in stegna, lisičke, na maslu opečena zelenjava, krema iz gomoljne zelene, kisana stebelna zelena, lešniki in rjavo maslo

Štiri tedne suho zorjen goveji hrbet, rdeča blitva, krompir, pečen v vinu in maslu, omaka iz govejega srca, šopek krebuljice in peteršiljevi cvetovi

Bela breskev, najprej pečena v kokosovem olju in nato flambirana z amarettom, omaka iz rdečih breskev, krema iz ricotte in vanilije, mandlji in meta

Julij, 2019

.

MalMal brancin

Brancin, rahlo dimljen v rozmarinu, čebulni pepel, dimljeno olivno olje.

Brancinov carpaccio, kumara, kandirana limona, peteršiljeva krema, cvet in listi, paradižnikova voda, rožmarin v prahu, drobnjakov cvet in olivno olje s pomarančo.

Paradižnik z mozarello: gosta paradižnikova juha, bivolja mozarella in olivno olje s tartufi.

Fonda brancin v soli, krompir pečen v vinu in maslu, pire s tartufi, pečena mediteranska zelenjava, ocvrta nori alga in olivno olje.

Rikota, macerirane jagode, jagodni džem, pomarančna krema, rdeči poper, meta, bezgovi cvetovi.

Junij, 2019

.