Vedno se o meniju vnaprej dogovorimo. Za celotno omizje (do 20 oseb) se pripravi enak meni. Okvirna cena za 6 hodov, ki jih pospremimo še z nekaj vina ali gin tonici, je 70 eurov na osebo. Število hodov je mogoče povečati, možnost je tudi vinska spremljava ob vsakem hodu: za prave gurmane lahko tako pripravimo tudi daljše degustacijske menije.
Na tej strani je nekaj vzorčnih menijev, predlogov. Sledijo načelu 'sveže, lokalno, sezonsko'. Lahko so ribji, mesni ali vegi. Ker so želje in okusi različni, jih lahko prilagodimo in se s tem izognemo tudi težavam zaradi morebitnih alergij. Če imate željo raziskovati določeno sestavino, lahko meni sestavimo tudi povsem od začetka.
postrv, smreka, kislo mleko
škampi, šalotka, sivka
skuša, rozine, mayo
riž, pesa, hruška, katsobushi
brancin, por, pastinak
kapesante, zelena, amaretto
bela riba, sončnična semena, ohrovt
jabolko, bela čokolada, rožmarin
.
brancin, limona
pesa, losos, jabolko, grenivka
koruza, koruza, koruza
buča, ricotta, bresaola
škampi, zelena, pehtran
raca, maline, koromač
šnicl, krompir, ohrovt
hruška, mascarpone, mandlji
.
ajda, koprive
pečen pršut, jabolka, hren
travniško zelenje, postrv, limona
por, čemaž, skuta, lardo, smrekova sol
orada, črni tartufi, olive
govedina, šparglji, gobe
čokolada, maline, borovnice
.
ajda, dimljeno maslo, čebulni pepel
brancin, mlada čebula, limeta
losos, kumara, jogurt, zelišča
buča, ricotta, bresaola, limona
zelena, polenovka, peteršilj
šnicl, korenje, šitake, por, chutney
kaki, kava, cimet, karamela
.
grah, mascarpone, meta
ajda, korenje, tartufi
berivka, brie, hruška, orehi, kisana čebula
mlada špinača, pesto iz bazililke, mozarella, mandlji
korenje, losos, kisla smetana, drobnjak, kapucinke
.
ajdov hrustek, domača skuta s koprivami, ajdove kokice
lešnikova krema, ožgani lešniki, suho pečen špargelj, dim
rdeča pesa, losos, kisla smetana
tunin tataki, kisel riž, pečena cvetača, limona
goveja lička, gomoljna in stebelna zelena, peteršilj, pehtran
4 tedne zorjen steak, krompir, ohrovt
jagode, mandlji, vanilija, bezeg, meta
.
sirova krema, prah iz jurčkov, ajdove kokice
tartar iz tune in avokada, limonina majoneza, granatno jabolko
rdeča pesa, losos, kisla smetana
rdeča rižota, katsobushi, limona, kapucinke
zelje, dimljena postrv, šampinjoni, sončnična semena
4 tedne zorjen steak, krompir, ohrovt
jabolko, cointreau, mousse iz bele čokolade, karamela
.
ajdov kruh z orehi, dimljeno maslo, čebulni pepel in rdeči poper
tatarski biftek iz starane govedine, kisla smetana, sušene gobe in redkvice
carpaccio, kisana čebula, zažgana čebula in čebulna marmelada, parmezan v različnih teksturah, zeleni paradižnik, olivno olje belica
bučna juha, kisana buča, pečena buča, bučna semena, robiola, bresaola, rjavo maslo, žajbelj, limonina lupina, limonino olje
goveja lička, pršut, krema iz zelene, pečena zelena, olje iz peteršilja in pehtrana, peteršilj, pehtran
staran pljučni file, pečeno korenje, omaka z rdečim vinom, reducirana rdeča pesa
v maslu pečena viljamovka, krema iz buče in mascarponeja, vanilijev sladoled, crumble, karamela
.
rižev čips, sušena pesa, pesin sirup
pečena viljamovka, kisana viljamovka, pire iz viljamovke, pečena zelena, krema iz pečene viljamovke in zelene, maline, malinov kis, mleti orehi, parmezanov hrustek, mizuna
metin jogurt, sveža kumara, sirup iz kumar, losos, lososove ikre, kisana rdeča čebula, peteršiljevo olje, listi koromača, koper, cvetovi melise
bučna juha, pečena buča, kisana buča, robiola, bresaola, rjavo maslo, žajbelj, bučna semena, limonina lupina, limonino olje, kislica
goveja lička, mesna omaka, v vinu in maslu kuhana koruza, sveži, suhi in kandirani paradižniki, peteršilj, kapucinke
slive, krema iz sladke gorgonzole, ricotte in vanilije, drobljeni keksi, omaka iz breskev, karamela, sušeno jagodičevje, marelice in vanilija, meta
.
Suši ne suši: rižev čips, prah iz alg, wasabi prah, omaka iz riževega kisa in soje.
Pesa ne pesa: karamelizirana pesa, 98% pomaranča, losos, feta, meta, kis iz malin, pomarančno olje, koromačevi listi, kalčki rdeče pese.
Tatarc ne tatarc: tuna, lubenica, kumara x3, sok kumar in limete, limonino olje, rdeči poper, kapucinke, mizuna, kislica.
Solata ne solata: koromač, kraljevi rakci, dressing iz pomaranče, omaka iz celih pomaranč, koščki pomaranč, kandirana limona, mandlji, pomarančno olje, peteršiljevo olje, mikrokreša.
Dunajc ne dunajc: lička grdobine, krema iz zelene, kisana stebelna zelena, kisana gomoljna zelena, kisana pesa - rdeča in zlata, kumare, majoneza - dim, majoneza - citrusi, majoneza - pesa, sirup iz kumar.
Glavna ne glavna: tuna, koruza, maslo in vino, kandirani paradižniki, sušeni paradižniki, pesto iz paradižnikov, sveži paradižniki, koruzni listi.
Sladica ne sladica: v kokosovem olju in amarettu pečena breskev, omaka iz breskev, krema iz ricotte, suho jagodičevje, marelice in vanilija, amaretti, meta.
Konec ne konec: mousse, macerirane jagode, gozdna jagoda, koščki temne čokolade, kandirana pomaranča, kardamom.
Gin ne navaden gin: Hendricks gin, Thomas Henry tonic, sveže jagode, macerirane jagode, kandirana pomaranča, sveža pomaranča, sirup iz kumar, kardamom, meta.
.
Pesa, najprej pečena in potem še v kozarcu dimljena z vejico rožmarina, feta, čebulni pepel, pesini kalčki in dimljeno olivno olje
Grah, grahova krema, grahovi kalčki, mascarpone, meta in olivno olje z limono
Koromač in kumara, marinirana v pomarančnem in limoninem soku, mlad pecorino, krema iz pomaranč, koščki pomaranč, olivno olje s pomarančo, mandlji
V olivnem olju počasi kuhana kurja bedra in stegna, lisičke, na maslu opečena zelenjava, krema iz gomoljne zelene, kisana stebelna zelena, lešniki in rjavo maslo
Štiri tedne suho zorjen goveji hrbet, rdeča blitva, krompir, pečen v vinu in maslu, omaka iz govejega srca, šopek krebuljice in peteršiljevi cvetovi
Bela breskev, najprej pečena v kokosovem olju in nato flambirana z amarettom, omaka iz rdečih breskev, krema iz ricotte in vanilije, mandlji in meta
.
Brancin, rahlo dimljen v rozmarinu, čebulni pepel, dimljeno olivno olje.
Brancinov carpaccio, kumara, kandirana limona, peteršiljeva krema, cvet in listi, paradižnikova voda, rožmarin v prahu, drobnjakov cvet in olivno olje s pomarančo.
Paradižnik z mozarello: gosta paradižnikova juha, bivolja mozarella in olivno olje s tartufi.
Fonda brancin v soli, krompir pečen v vinu in maslu, pire s tartufi, pečena mediteranska zelenjava, ocvrta nori alga in olivno olje.
Rikota, macerirane jagode, jagodni džem, pomarančna krema, rdeči poper, meta, bezgovi cvetovi.
.